(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Afscheid

Afscheid

2020

Het afgelopen jaar en begin van dit jaar heb ik vaak afscheid moeten nemen van mensen, soms aan de dood, soms aan het leven. Soms gaan mensen weer verder met hun leven, ik ook. Doordat verdriet vele lagen kent, is dit schilderij ook uit vele lagen opgebouwd.

Durf los te laten!

Durf los te laten!

2020

Figuratief, geabstraheerd schilderij van een meisje met ballonnen op een heuvel. Ouders moeten hun kinderen loslaten, maar het kind moet ook leren los te laten, zodat ze vrij in het leven staat. Net als het meisje moeten ook de lammetjes op eigen benen/pootjes staan.  

Frozen Tears 1

Frozen Tears 1

2020

Dit schilderij is gemaakt met zand en acrylverf. Ik heb het Frozen tears genoemd omdat het op bevroren tranen leek en omdat er zoveel verdriet in de wereld is. Ik denk aan al die vluchtelingen in de kou, daklozen op straat, kinderen in de knel.

Frozen Tears 2

Frozen Tears 2

2020

Bij dit schilderij, een vervolg van Frozen tears 1, heb ik ook zand gebruikt als verdikkingsmiddel. Ook heb ik hier het lijden van de mens in verwerkt. De rode tranen symboliseren het geweld wat in de wereld gebruikt wordt om andere mensen in hun macht te krijgen.

Gevangen

Gevangen

2020

Dit is de eerste in een serie van drie schilderijen, waarbij ik me heb laten inspireren door het werk van Gerhard Richter. De tweede en de derde heten Verlangen en Ontvangen. Ze horen ergens bij elkaar, maar kunnen ook los van elkaar gezien worden, vandaar dat ik ze apart vermeld. Ik heb een plakspaan gebruikt om de lagen verf steeds over het doek te verdelen. Door vele lagen over elkaar heen op het doek aan te brengen kwam er tussen de donkere gedeeltes licht. Door de coronamaatregelen voel ik me vaak gevangen en helpt het me om uit het gevoel van gevangen zijn weg te komen door te schilderen.

Heb vertrouwen!

Heb vertrouwen!

2020

Dit is de derde in de serie met een meisje als hoofdonderwerp. Hier zit een meisje op de schommel aan het strand, de touwen reiken tot aan de hemel. Onder haar zijn de handen van God, die haar opvangt als ze valt. Het meisje moet vertrouwen hebben dat de touwen haar houden en dat er Iemand is die haar opvangt als ze valt. Ondertussen is het lente, de bloemen bloeien in het gras en de lucht is blauw op een paar kleine wolken na. De meeuwen vliegen in de lucht en langs de bomen.

Huidhonger

Huidhonger

2020

In deze coronatijd hunkeren we juist naar een aanraking, een omhelzing, een zoen en vaak is dat niet mogelijk. Althans als je alleen woont. Je handen worden ruw van het vele wassen, ook al smeer je er crème op. Je loopt met een grote boog van 1,5 m om elkaar heen en als het meezit krijg je een groet of een glimlach. Dit noemt men ook wel 'Huidhonger'. Ik heb met dit schilderij willen zeggen dat we hier niet voor gemaakt zijn. Juist voor samen zijn, zomaar een knuffel geven, ook al zijn er mooie initiatieven, zoals een hoogwerker bij mijn vader. Mijn vader met Alzheimer van bijna 94 zit in een verpleeghuis en ik kan hem niet knuffelen, want dat is bijna het enige wat hij nog kan. Op het schilderij heb ik met tegellijm een stuk van een bast van een boom geplakt, 

Ontvangen

Ontvangen

2020

Dit is de derde in een serie schilderijen geïnspireerd door het werk van Gerhard Richter. De tijd wordt anders, je went er wat aan en ontvangt soms spontane geschenken, soms in woorden, een kaartje, een telefoontje, soms gewoon met een plakje cake door de brievenbus. Dankbaar zijn voor kleine dingen is wat mij geleerd wordt.

Rusty wall

Rusty wall

2020

Het abstracte schilderij is opgebouwd uit lagen acrylverf verdikt met zand. Daarna met de roller over bepaalde stukken zodat het lijkt op een verweerde muur.

Tussen de coulissen

Tussen de coulissen

2020

Dit schilderij heeft veel met mijzelf te maken. Ik wil uit de coulissen, maar durf nog niet goed en sta in de schaduw. Maar ik hoef maar een stap te zetten dan sta ik in het licht. Ergens wil ik dat, ergens ben ik bang voor afwijzing. Dit schilderij is vlak na 'Afscheid' gemaakt en horen dus een beetje bij elkaar. Ook hier weer zijn diverse lagen verf op het doek aangebracht, waardoor de figuur transparant wordt.

Verlangen

Verlangen

2020

Dit is de tweede in een serie van drie schilderijen geïnspireerd door het werk van Gerhard Richter. In de eerste voelde ik me vooral gevangen en merkte naar verlang de coronamaatregelen duren ik steeds meer verlangen had naar 'normaal'.

VerOntschuldiging

VerOntschuldiging

2020

Een verontschuldiging is gauw gezegd, maar iemand ver-Ontschuldigen is meer. Dit keer heb ik mijzelf ver-Ontschuldigd. Lange tijd met onterechte schuldgevoelens gelopen, totdat ik merkte dat het intitiatief bij mij lag. Een gevoel van vrijheid! De schildertechniek is geïnspireerd op Gerhard Richter  

Vervreemding

Vervreemding

2020

In de Corona-tijd heb ik vooral vervreemding gevoeld en dat was ook herkenbaar voor veel andere mensen. Vervreemding is een ongemakkelijk niet altijd leuk gevoel. Dit schilderij laat door zijn diverse lagen verf ook niet direct kennen. Je moet langer kijken. Ook hier heb ik me weer laten inspireren door het werk van Gerhard Richter.

Vier je vrijheid!

Vier je vrijheid!

2020

Dit schilderij kwam tot stand omdat ik met het thema Vrijheid bezig ben. Het meisje staat open voor haar vrijheid. De bomen duiden op het leven, ook al zit er een kromming in. Het leven is niet altijd standvastig. De bloesem betekent nieuw leven, nieuw begin. De witte duiven staan voor vredebrengers. De vogels in de lucht voelen zich vrij en de vlinders staan voor de mensen die ons zijn voorgegaan.  

Amaryllis

Amaryllis

2019

Deze bijna uitgebloeide Amaryllis fotografeerde ik tegen een zwarte achtergrond. Uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid.

Nutan bloem

Nutan bloem

2019

Deze bloem heet in de mond Nutan en wordt ook wel Speldenkussen genoemd. De latijnse naam is: Leucospermum. Uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid.

Tulp

Tulp

2019

Uitgebloeide tulp tegen een zwarte achtergrond met daglicht genomen. Uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid. De foto kan in diverse afmetingen en op diverse materialen afgedrukt worden.

Tulp in vaasje

Tulp in vaasje

2019

Een gewone tulp in een klein vaasje! Meer is niet nodig! Uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid. Deze foto kan in diverse afmetingen en op diverse materialen afgedrukt worden.

Tweekleurige roos

Tweekleurige roos

2019

Deze oranjerode roos zat in een boeket die ik had gekocht. Uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid. De foto kan in diverse afmetingen en op verschillende materialen afgedrukt worden.

Zonder titel 042

Zonder titel 042

2019

Mijn nieuwste schilderij van 2019. Vrij abstract met acrylverf verdikt met marmerpoeder en met paletmes opgebracht.

Zonder titel 045

Zonder titel 045

2019

Dit schilderij is geïnspireerd door werken van Armando, die in museum Voorlinden werden getoond. Ik heb de acrylverf verdikt met heavy gel medium en dat met mijn vingers in dikke lagen opgebracht. Telkens een nieuwe laag. Ik gebruikte een minimum aan kleuren. Bij dit schilderij moest ik denken aan het verhaal van de Emmaüsgangers in de Bijbel, die zeiden toen ze Jezus herkenden: "Brandde ons hart niet in ons!"

Zonder titel 046

Zonder titel 046

2019

Een golf breekt de zee! Verkocht!

Zonder titel 047

Zonder titel 047

2019

Een oud schilderij weer opnieuw overgeschilderd en veranderd. Nu veel meer met beweging en kleur.

Zonder titel 048

Zonder titel 048

2019

Hier kreeg ik het gevoel van in een bloemenveld (klaprozen) te zijn, toen ik dit schilderij afhad.

Zonder titel 049

Zonder titel 049

2019

De kleurencaroussel van het leven.

Zonder titel 050

Zonder titel 050

2019

Begonnen met een zwarte ondergrond en toen de kleuren met paletmes op het doek aangebracht.

Zonder titel 051

Zonder titel 051

2019

Als onderwerp heb ik een foto van herfstbladeren op het water gebruikt. Deze foto heb ik bewerkt en daarna op doek naar mijn eigen idee met paletmes geschilderd.

Zonder titel 052

Zonder titel 052

2019

Ook bij dit schilderij heb ik een foto van herfstbladeren als onderwerp gebruikt. Weer heb ik de foto bewerkt. Met paletmes geschilderd.

Zonder titel 053

Zonder titel 053

2019

Na het overlijden van mijn moeder (96)  heb ik dit schilderij gemaakt. Rouw (zwart), Opstanding (wit), Liefde (rood) en een beetje blauw (kracht) . Acrylverf vermengd met marmerpoeder en met paletmes op het doek aangebracht.

Blauwe bloem

Blauwe bloem

2018

Een blauwe bloem! Uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid. Deze foto kan professioneel worden afgedrukt op verschillende ondergronden en in verschillende afmetingen. Vraag of meer informatie over de mogelijkheden en prijzen!

Bloem

Bloem

2018

Met daglicht genomen tegen een zwarte achtergrond. Uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid. De foto kan in diverse afmetingen en op diverse materialen afgedrukt worden.

Bloem

Bloem

2018

Lelie, op het laatst van de bloei, tegen een zwarte achtergrond met alleen daglicht. Uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid. Deze kan in elk formaat worden afgedrukt en op diverse materialen. Neem contact op voor meer informatie en prijzen.

Het bos

Het bos

2018

Deze foto heb ik dit jaar in Ierland vlakbij het dorpje Derrinagree (Co. Cork) gemaakt tijdens een wandeling in het bos. Deze foto kan in verschillende afmetingen en op verschillende materialen geprint worden. Indien gewenst, vraag om meer informatie!

Roos

Roos

2018

Tijdens een masterclass bloem- en portetfotografie met natuurlijk licht o.l.v. kunstenaar en fotografe Carla van de Puttelaar in museum Hilversum maakte ik deze foto van een enkele roos tegen een zwarte achtergrond, die al een tijdje stond. Eerste uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid.

Torc Waterval

Torc Waterval

2018

Torc waterval, in Killarney National Park, Ierland

Twee rozen

Twee rozen

2018

Twee bijna uitgebloeide rozen over van een boeket. Uit de serie: De kracht van kwetsbaarheid. Dit kan afgedrukt worden op professionele print en op verschillende materialen. Vraag om meer informatie over de mogelijkheden en prijzen!

Zonder titel 026

Zonder titel 026

2018

Mijn eerste schilderij in 2018! Vrij abstract met kwast en paletmes geschilderd. De kleuren zijn turqoise, okergeel,  blauw en rood. Zijkanten meegeschilderd.

Zonder titel 028

Zonder titel 028

2018

Dit schilderij met warm rood en geel is geheel geschilderd met mijn vingers. 

Zonder titel 029

Zonder titel 029

2018

Hier heb ik gebruik gemaakt van vlakken, soms afgescheiden door zwarte strepen.

Zonder titel 031

Zonder titel 031

2018

Het duurde even voordat ik wist wat ik met het schilderij moest doen. Ik had de vlakken erop geschilderd, maar er miste nog iets, wat wist ik een tijd niet. Toen ineens begon ik met droge penseel in de natte verf te poetsen en ziedaar, een kleurrijk schilderij.

Zonder titel 032

Zonder titel 032

2018

Soms begin je met een schilderij en wordt het helemaal anders, gewoon omdat emoties ook veranderen.. Zoals ook met dit abstracte schilderij. Via een omweg kwam ik tot deze compositie. Met kwast en paletmes geschilderd. 

Zonder titel 036

Zonder titel 036

2018

Dit schilderij kent vele lagen. Eerst ben ik met een structuurpasta van gesso en schelpenzand over het doek gegaan. Toen de eerste laag, maar de kleuren pasten niet bij mij en heb ik er dus weer overheen geschilderd. Met paletmes afgemaakt. De zijkanten zij meegeschilderd Kleuren zijn turqoise, rood, raw umber en okergeel en lichtgeel.

Zonder titel 037

Zonder titel 037

2018

Hier heb ik heerlijk met mijn hand en vingers gewerkt, waardoor het een expressief schilderij is geworden.

Zonder titel 040

Zonder titel 040

2018

Kleurige vakken over elkaar heen. Met kwast geschilderd en met acrylstift afgemaakt.  

Zonder titel 041

Zonder titel 041

2018

Nadat ik de eerste laag verf op het doek had gedaan, heb ik schelpenzand erop gestrooid om een ruwe oppervlakte te krijgen. Vervolgens heb ik met spuitflesjes met verdunde verf over het schilderij gewerkt.

Zonder titel 043

Zonder titel 043

2018

Met veel vreugde en plezier heb ik aan dit schilderij gewerkt. Met een spatel en grote klodders verf heb ik mijn emoties vastgelegd. 

Zonder titel 044

Zonder titel 044

2018

Bij dit schilderij ben ik uitgegaan van een knoest in een boom. Ik had daarvan een foto gemaakt en ben hier met mijn eigen fantasie mee bezig geweest!

Zonder titel 008

Zonder titel 008

2017

In dit schilderij ben ik begonnen met een onderlaag met kwast. Vervolgens ben ik met diverse kleuren met paletmes vlakken op geschilderd en deze delen verbonden met lijnen met verdunde verf uit een spuitflesje.

Zonder titel 014

Zonder titel 014

2016

Met dit schilderij heb ik letter en cijfer sjablonen gebruikt en verdunde acrylverf uit een spuitflesje.

Zonder titel 017

Zonder titel 017

2016

In dit vooral rode schilderij heb ik met paletmes vlakken aangebracht en vervolgens lijnen met een stukje karton aangebracht.

Woest land

Woest land

2014

De kust van Mayo, Ierland, is geweldig mooi en ruig. Hier heb ik een klein gedeelte uitvergroot en in zwart-wit omgezet. De foto is afgedrukt op Dibond met een aluminium frame waardoor hij makkelijk kan worden opgehangen. Het formaat is 75 x 105 cm.

The Art of Water 1

The Art of Water 1

2012

Vallende waterdruppel gefotografeerd tegen een kleurrijke achtergrond. Geprint op acrylglas

The Art of Water 10

The Art of Water 10

2012

Macro opname van een vallende waterdruppel in een bak met water, indirect geflitst tegen een gekleurde achtergrond. Digitale foto afgedrukt op aluminium

The Art of Water 11

The Art of Water 11

2012

Macro opname van vallende waterdruppel, indirect geflitst tegen een gekleurde achtergrond. Geprint op aluminium.

The Art of Water 12

The Art of Water 12

2012

Macro opname van fallende waterdruppels met gekleurde stenen. Printed on aluminium

The Art of Water 13

The Art of Water 13

2012

Macro opname van vallende waterdruppel, indirect geflitst tegen een gekleurde achtergrond. Printed on aluminium

The Art of Water 14

The Art of Water 14

2012

Macro opname van vallende waterdruppels indirect geflitst tegen een gekleurde achtergrond. .  

The Art of Water 15

The Art of Water 15

2012

Macro opname van vallende waterdruppels, indirect geflitst tegen een gekleurde achtergrond. Geprint op acrylglas

The Art of Water 16

The Art of Water 16

2012

Macro opname van vallende waterdruppel geflitst tegen een gekleurde achtergrond. Geprint op acrylglas

The Art of Water 17

The Art of Water 17

2012

Macro foto van een waterdruppel in een glazen waxinelichthouder. Geprint op aluminium.

The Art of Water 2

The Art of Water 2

2012

Deze foto van een vallende druppel heb ik al in 2012 gemaakt. In de serie The Art of Water heb ik uit een plastic zak waterdruppels in een zwarte kom met water laten vallen. Door tegen een gekleurde achtergrond te flitsen kreeg ik allerlei bijzondere beelden. Dit is er een van.  Geprint op aluminium

The Art of Water 3

The Art of Water 3

2012

In 2012 heb ik een tijd druppels gefotografeerd tegen diverse achtergronden. Ik gebruikte indirect flitslicht tegen een achtergrond waar een druppel water neer viel in een kom met water. Ik heb deze serie The Art of Water genoemd. Geprint op acrylglas.

The Art of Water 4

The Art of Water 4

2012

Ook deze foto komt uit de serie The Art of Water, waarbij ik vallende waterdruppels fotografeerde. Elke keer weer mooi hoe een druppel het water raakt en dan het water in beweging brengt door de val. Deze foto is afgedrukt op aluminium. 

The Art of Water 5

The Art of Water 5

2012

Ook deze foto uit de serie The Art of Water is gemaakt met een gekleurde achtergrond waartegen ik geflitst heb. De foto is op mat aluminium afgedrukt.

The Art of Water 6

The Art of Water 6

2012

Deze waterdruppel is een van de serie: The Art of Water, die ik al in 2012 gemaakt heb. Ik heb hem nu afgedrukt op mat aluminium. Ik heb toen geëxperimenteerd met waterdruppels fotograferen in een bak met water, waarin ik water uit een zakje liet druppelen en dat tegen een gekleurde achtergrond, ook heb ik hierin een blad hortensia in het water gedaan.

The Art of Water 7

The Art of Water 7

2012

In de serie The Art of Water heb ik waterdruppels tegen een gekleurde achtergrond gefotografeerd met indirect flitslicht. Deze is afgedrukt op acrylglas

The Art of Water 8

The Art of Water 8

2012

Bij deze foto heb ik een gouden kleur karton als achtergrond gebruikt. De foto is op mat aluminium gedrukt voor een mooie uitstraling

The Art of Water 9

The Art of Water 9

2012

Macro opname van vallende waterdruppel in een bak met water en kleurige achtergrond. Indirect geflitst. Geprint op aluminium

Tulp

Tulp

2012

De tulp is een bloem die iedereen kent. Toch verbaast het mij telkens de schoonheid van deze bloem als ik hem fotografeer. Zeker als het zonlicht erop schijnt. Volop lente! De foto kan in diverse maten geprint worden en op verschillende materialen. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen!