Hier vindt u een selectie van mijn vrij abstracte schilderijen. Bij elk schilderij is een korte omschrijving bijgevoegd. Neem gerust een kijkje. Reacties zijn van harte welkom. De schilderijen zijn te koop. U kunt mij via het kopje Contact een contactformulier invullen of mij bellen voor nadere informatie. Van harte welkom!

uit 2015 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zonder titel 007

2017

Dit schilderij is volledig met paletmes geschilderd. Het is vrij abstract en geeft het gevoel van een bloemenveld te zijn.

Zonder titel 008

2017

In dit schilderij ben ik begonnen met een onderlaag met kwast. Vervolgens ben ik met diverse kleuren met paletmes vlakken op geschilderd en deze delen verbonden met lijnen met verdunde verf uit een spuitflesje.

Zonder titel 009

2017

Ik ben dit schilderij begonnen met verf aan te brengen met een sponsje en vervolgens met een kwast de donkere strepen aangebracht. Dit geeft me een gevoel in een bos te zijn.

Zonder titel 010

2017

De onderlaag van dit schilderij is gesso met schelpenzand vermengd. Vervolgens heb ik met paletmes de vormen geschilderd. Het was in de tijd voor Pasen en ik merkte dat ik een kruis had geschilderd. Het rood staat voor het bloed dat vergoten is, de woede om alles wat niet goed is in deze wereld. Het blauw staat voor nieuwe kracht. Het wit voor nieuw begin. Het kruis is leeg verlaten.

Zonder titel 018

2017

Dit schilderij is met verschillende materie gemaakt. Ik heb het doek eerst bewerkt met paletmes en tegellijm. Daarna schelpen die ik verzameld had op het strand in Zeeland met touw in de tegellijm gedrukt en laten drogen. Vervolgens met een zwarte laag acrylverf over het schilderij heengegaan en toen met verdunde acrylverf over het schilderij op een zachte manier geschilderd. Vervolgens de schelpen en touw geaccentueerd met een gele kleur.

Zonder titel 020

2017

Ik heb vloeibare acrylverf uit een bekertje over het doek laten lopen en de kleuren laten vermengen.

Zonder titel 021

2017

Geschilderd met vloeibare acrylverf, waardoor een spontane compositie ontstond.

Zonder titel 022

2017

Dit tweeluik is gemaakt naar Armando. Zijn schilderijen in het Museum Oud Amelisweerd, Bunnik, inspireerden mij tot het maken van deze twee. In het linkergedeelte heeft verdriet en de verwonding de overhand, in het rechtergedeelte komt er licht in de situatie en zal uiteindelijk zegevieren.

Zonder titel 023

2017

Soms heb je een schilderij waar je een tijdje blij mee bent, maar het heeft zijn functie gehad. Wat doe je, je gaat erover heen en er ontstaat een nieuw schilderij. Beweging in het schilderij was voor mij belangrijk, soms tolt het in je hoofd aan ideeën of allerlei kleuren.

Zonder titel 024

2017

Na een ondergrond ben ik met paletmes met verschillende kleuren te werk gegaan.

Zonder titel 025

2017

Ik moest bij dit schilderij denken aan twee eilanden in de zee die werden verbonden door allerlei kleine eilandjes en bootjes.

Zonder titel 001

2016

De ondergrond van dit schilderij is donkerbruin, vervolgens heb ik gedroogde herfstbladeren met lijm bevestigd op het doek en vervolgens geglaceerd met acrylverf. Het ritme van de bladeren vormen een opgaande lijn. Dit schilderij is in particulier bezit.

Zonder titel 002

2016

Hier heb ik gebruik gemaakt van gekleurd papier en dat geplakt op canvas. Vervolgens heb ik met soortgelijke kleuren de restruimte geschilderd.

Zonder titel 003

2016

In dit schilderij ben ik met kwast en acrylverf vanuit linksonder begonnen te werken, vervolgens naar buiten toe. Het wit geeft het licht in het donker weer.

Zonder titel 004

2016

Dit schilderij is gemaakt met schelpenzand en verdunde acrylverf. Daartussen zijn stukken aluminiumfolie geplakt wat het idee van een kosmos geeft.

Zonder titel 005

2016

Met dit schilderij heb ik gebruik gemaakt van collage materiaal. Geschilderd acrylpapier heb ik geplakt op doek en vervolgens met acrylverf en paletmes de omgeving geschilderd. Door de roterende manier van werken krijg je een gevoel van in het rond waaiende herfstbladeren.

Zonder titel 006

2016

Dit schilderij is met paletmes gemaakt.

Zonder titel 011

2016

Dit schilderij is geschilderd met paletmes. Ik heb het geschilderd in de periode dat de wereld werd opgeschrikt door terroristische aanslagen. Het is als een aanklacht tegen geweld bedoeld.

Zonder titel 012

2016

Ik heb dit schilderij gemaakt met acrylverf en paletmes. Door steeds diverse lagen verf te gebruiken werd dit een vrolijk schilderij.

Zonder titel 013

2016

Met dit schilderij ben ik begonnen verf te vermengen met speksteenpoeder. Daarna heb ik lijnen getrokken met de achterkant van mijn penseel. Vervolgens heb ik met verdunde verf vlakken geglaceerd. Dit schilderij is niet te koop.

Zonder titel 014

2016

Met dit schilderij heb ik letter en cijfer sjablonen gebruikt en verdunde acrylverf uit een spuitflesje.

Zonder titel 016

2016

Met eerst een ondergrond heb ik daarna met paletmes dikke lagen acrylverf op een doek geschilderd. Je ziet nog de kanten waar het paletmes is geweest. Door de oranje kleur samen met de bruine krijg je een gevoel van naar vuur te kijken.

Zonder titel 017

2016

In dit vooral rode schilderij heb ik met paletmes vlakken aangebracht en vervolgens lijnen met een stukje karton aangebracht.

Zonder titel 015

2015

Met paletmes de verschillende delen met een aantal kleuren verf op het doek aangebracht. De lichte en donkere partijen vormen een diepte in het schilderij.

Zonder titel 019

2015

Dit schilderij is hoofdzakelijk met paletmes geschilderd.