Galerie

Hier vindt u een selectie van mijn vrij abstracte schilderijen. Bij elk schilderij is een korte omschrijving bijgevoegd. Neem gerust een kijkje. Reacties zijn van harte welkom. De schilderijen zijn te koop. U kunt mij via het kopje Contact een contactformulier invullen of mij bellen voor nadere informatie. Van harte welkom!

uit 2016 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Out of the blue

Out of the blue

2024

Schilderij met action painting. Acryl met pouring medium op canvas. Ik maakte dit zomaar uit de losse pols, het ontstond. 

A new song in my heart

A new song in my heart

2023

In dit schilderij heb ik nieuwe levenslust verwerkt met verdunde acrylverf op doek. Ik heb met vlakken en spetters spontaan maar gecontroleerd op het doek aangebracht.

May the sun shine warm upon your face

May the sun shine warm upon your face

2023

Dit schilderij is mijn verwerking van An Irish Blessing: May the road rise to meet you
May the wind be always at your back
May the sun shine warm upon your face
the rain fall soft upon your fields
Until we meet again
May God hold you in the palm of his hand. In dit geval de derde regel.  In dit schilderij heb ik gewerkt met verdunde acrylverf, spontaan maar gecontroleerd op het doek aangebracht.   

Opstanding

Opstanding

2023

Met troffel en veel verf wel 10 lagen aangebracht, soms schrapend, dan weer stempelend. en vegend over het doek. 

Verbinding

Verbinding

2023

Dit keer is Sam Francis mijn inspiratie voor dit schilderij. De lijnen verbinden de vlakken met elkaar op een speelse manier. Verbinding is een woord dat tegenwoordig vaak voorkomt. We zoeken verbinding omdat we elkaar anders verliezen in de chaos van deze tijd.

Courage (verkocht)

Courage (verkocht)

2023

Dit is het vijfde en laatste schilderij in een serie rond mijn verwerking van seksueel misbruik. Ik heb in alle vijf schilderijen (Beat the demons, Conquering the demons, Surviving the demons en Confidence) gebruik gemaakt van de kleur wit. Wit staat voor reinheid. Na het seksueel misbruik voelde ik me vies en het was een strijd om mijn lijf als een geheel te zien en te aanvaarden. Nu voel ik mij een geheeld mens. Deze vijf schilderijen zijn o.a. geïnspireerd door werk van Jackson Pollock en Sam Francis.

Confidence

Confidence

2023

Dit is het vierde schilderij in een serie van vijf schilderijen. Mijn weg uit seksueel misbruik naar het licht en vertrouwen in mijzelf en in mijn lijf. Ook dit schilderij is geïnspireerd door het werk van Jackson Pollock en Sam Francis.  

Surviving the demons

Surviving the demons

2022

Dit schilderij is de derde uit een serie van vijf schilderijen nav een depressie na uitzending over seksueel misbruik op TV. In de stijl van Jackson Pollock en Sam Francis.

Conquering the demons

Conquering the demons

2022

Dit schilderij is tot stand gekomen nav depressie na uitzending over seksueel misbruik op TV. Dit is de tweede in een serie van vijf schilderijen in de stijl van Jackson Pollock en Sam Francis.

Beat the demons

Beat the demons

2022

Dit schilderij nav depressie na uitzending seksueel misbruik. Dit is de eerste in een serie van vijf schilderijen. In de stijl van Jackson Pollock en Sam Francis.

Hope and Expectation (verkocht)

Hope and Expectation (verkocht)

2021

Dit tweeluik heb ik in opdracht geschilderd. In deze corona-periode hebben we Hoop en Verwachting heel hard nodig. Hoop en Verwachting voor deze aarde, dat ze geheeld en gerespecteerd mag worden.

Gelaagdheid

Gelaagdheid

2021

Laag over laag over laag. Met dit schilderij laat ik de gelaagdheid zien, die in ieder mens verscholen is. Boeiend om te ontdekken welke kleur naar voren komt. Elke kleur komt steeds naar voren of wordt door de volgende laag naar achteren verschoven. Burgundy, ultramarijn, warm grijs, hemelsblauw, titaanwit met een troffel op het doek aangebracht, gestreken, geschraapt.

Als bomen huilen

Als bomen huilen

2021

"Als bomen huilen" is een aanklacht tegen de wereldwijde bomenkap van (oer)bossen, waardoor er klimaatverandering ontstaat. En daarmee gevaar vormt voor ons als mensen en die van dieren en planten op onze planeet. Het is met acrylverf op het doek aangebracht en ik heb gebruik gemaakt van een troffel en een plamuurmes.

At the seaside

At the seaside

2021

Samen met 5 andere kunstenaars heb ik op 13 mei, Hemelvaartsdag, in een dag een paneel geschilderd in het kader van The Colorfield Performance. Dit is een vorm van Land Art waar in een elipsvorm in totaal 500 panelen beschilderd worden door honderden kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ik heb me hier weer laten inspireren door het werk van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter. Ik heb gewerkt met een troffel, paletmes en voegenrubber en daarbij acrylverf. 

De naakten kleden (werken van barmhartigheid)

De naakten kleden (werken van barmhartigheid)

2021

Een van de zeven werken van barmhartigheid is: De naakten kleden. De vrouw.omhuld door een gewaad oogt kwetsbaar, maar ze houdt haar rug recht, waardoor ze krachtig is. Haar gewaad geeft haar waardigheid weer terug. Ik zie hierin ook hoe wij zouden moeten omgaan met vluchtelingen. Geven wij hun een 'gewaad', waardoor ze hun waardigheid weer terugontvangen? De kleuren zijn vermiljoen, turqoise blauw, wit en violet.

Frequentie (verkocht)

Frequentie (verkocht)

2021

Soms lukt het niet om een schilderij naar je zin te maken. Zo ook hier. Ik heb hier diverse lagen over elkaar heen aangebracht. Totdat iemand zei: het is gifgroen. Had ook gekund, maar ik was er zelf niet tevreden over. Toen met andere kleuren erover heen gegaan. Gewerkt met een troffel en de rakeltechniek gebruikt. Het doek doet me denken aan frequenties, vandaar dat ik het de naam Frequentie heb gegeven. Juist in deze coronatijd is het belangrijk om op de juiste frequentie af te stemmen om elkaar te verstaan.

De wildernis zal bloeien als een roos!

De wildernis zal bloeien als een roos!

2020

Dit schilderij verwijst naar Jesaja 35 : 1. (de woestijn zal bloeien als een roos) Geschilderd met acrylverf vermengd met marmerpoeder.

Verdriet

Verdriet

2020

Dit schilderij is gemaakt met de zgn. rakeltechniek. Geïnspireerd door het werk van Gerhard Richter. Ik heb het Verdriet genoemd omdat op dat moment toen ik het schilderde ik dat erg had.

Frost

Frost

2020

Hier heb ik weer gebruik gemaakt van zand en acrylverf. Met paletmes en verfroller. De kleuren zijn deep turqoise, wit, turqoise.

Purple sky/Stilte (verkocht)

Purple sky/Stilte (verkocht)

2020

Hier ben ik met acrylverf en zand te werk gegaan en een paletmes. Na het drogen ben ik er met een verfroller overheen gegaan. Magenta, paars, wit.

VerZoening (verkocht)

VerZoening (verkocht)

2020

De derde in een serie van drie schilderijen. Na "VerOntschuldiging" en "VerGeving" nu "VerZoening".
Als je jezelf kunt verontschuldigen en vergeven, dan is het tijd voor verzoening met jezelf en met anderen. Verzoening ten opzichte van het verleden. Niet om goed te praten, maar om vrij te zijn van ballast. Het schilderij is met een troffel als gereedschap gemaakt en weer geïnspireerd door het werk van Gerhard Richter.
   

VerGeving (sold)

VerGeving (sold)

2020

Dit is de tweede uit een serie van drie schilderijen over het proces van omgaan met schuldgevoelens. De eerste heet VerOntschuldiging en deze VerGeving. Na de verOntschuldiging komt verGeving. Dat geef je gratis of ontvang je om niet. In de zee van verGeving kan ik weer verder met mijn leven, kom ik los van de ander en van mezelf. Ook dit schilderij is geïnspireerd door het werk van Gerhard Richter en gemaakt met een troffel als gereedschap!

VerOntschuldiging

VerOntschuldiging

2020

Een verontschuldiging is gauw gezegd, maar iemand ver-Ontschuldigen is meer. Dit keer heb ik mijzelf ver-Ontschuldigd. Lange tijd met onterechte schuldgevoelens gelopen, totdat ik merkte dat het intitiatief bij mij lag. Een gevoel van vrijheid! Dit is een eerste schilderij van drie. De schildertechniek is geïnspireerd op Gerhard Richter  

Gevangen

Gevangen

2020

Dit is de eerste in een serie van drie schilderijen, waarbij ik me heb laten inspireren door het werk van Gerhard Richter. De tweede en de derde heten Verlangen en Ontvangen. Ze horen ergens bij elkaar, maar kunnen ook los van elkaar gezien worden, vandaar dat ik ze apart vermeld. Ik heb een plakspaan gebruikt om de lagen verf steeds over het doek te verdelen. Door vele lagen over elkaar heen op het doek aan te brengen kwam er tussen de donkere gedeeltes licht. Door de coronamaatregelen voel ik me vaak gevangen en helpt het me om uit het gevoel van gevangen zijn weg te komen door te schilderen.

Verlangen

Verlangen

2020

Dit is de tweede in een serie van drie schilderijen geïnspireerd door het werk van Gerhard Richter. In de eerste voelde ik me vooral gevangen en merkte naarmate  de coronamaatregelen duren ik steeds meer verlangen had naar 'normaal'.

Ontvangen

Ontvangen

2020

Dit is de derde in een serie schilderijen geïnspireerd door het werk van Gerhard Richter. De tijd wordt anders, je went er wat aan en ontvangt soms spontane geschenken, soms in woorden, een kaartje, een telefoontje, soms gewoon met een plakje cake door de brievenbus. Dankbaar zijn voor kleine dingen is wat mij geleerd wordt.

Durf los te laten!

Durf los te laten!

2020

Figuratief, geabstraheerd schilderij van een meisje met ballonnen op een heuvel.  Loslaten is een kunst wat je al vroeg moet leren!  

Vier je vrijheid!

Vier je vrijheid!

2020

Dit schilderij kwam tot stand omdat ik met het thema Vrijheid bezig ben. Het meisje staat open voor haar vrijheid. De bomen duiden op het leven, ook al zit er een kromming in. Het leven is niet altijd standvastig. De bloesem betekent nieuw leven, nieuw begin. De witte duiven staan voor vredebrengers. De vogels in de lucht voelen zich vrij en de vlinders staan voor de mensen die ons zijn voorgegaan.  

Rusty wall (sold)

Rusty wall (sold)

2020

Het abstracte schilderij is opgebouwd uit lagen acrylverf verdikt met zand. Daarna met de roller over bepaalde stukken zodat het lijkt op een verweerde muur.

Frozen Tears 1

Frozen Tears 1

2020

Dit schilderij is gemaakt met zand en acrylverf. Ik heb het Frozen tears genoemd omdat het op bevroren tranen leek en omdat er zoveel verdriet in de wereld is. Ik denk aan al die vluchtelingen in de kou, daklozen op straat, kinderen in de knel.

Frozen Tears 2

Frozen Tears 2

2020

Bij dit schilderij, een vervolg van Frozen tears 1, heb ik ook zand gebruikt als verdikkingsmiddel. Ook heb ik hier het lijden van de mens in verwerkt. De rode tranen symboliseren het geweld wat in de wereld gebruikt wordt om andere mensen in hun macht te krijgen.

Afscheid

Afscheid

2020

Het afgelopen jaar en begin van dit jaar heb ik vaak afscheid moeten nemen van mensen, soms aan de dood, soms aan het leven. Soms gaan mensen weer verder met hun leven, ik ook. Doordat verdriet vele lagen kent, is dit schilderij ook uit vele lagen opgebouwd.

Tussen de coulissen

Tussen de coulissen

2020

Dit schilderij heeft veel met mijzelf te maken. Ik wil uit de coulissen, maar durf nog niet goed en sta in de schaduw. Maar ik hoef maar een stap te zetten dan sta ik in het licht. Ergens wil ik dat, ergens ben ik bang voor afwijzing. Dit schilderij is vlak na 'Afscheid' gemaakt en horen dus een beetje bij elkaar. Ook hier weer zijn diverse lagen verf op het doek aangebracht, waardoor de figuur transparant wordt.

Zonder titel 044

Zonder titel 044

2018

Bij dit schilderij ben ik uitgegaan van een knoest in een boom. Ik had daarvan een foto gemaakt en ben hier met mijn eigen fantasie mee bezig geweest!

Zonder titel 043

Zonder titel 043

2018

Met veel vreugde en plezier heb ik aan dit schilderij gewerkt. Met een spatel en grote klodders verf heb ik mijn emoties vastgelegd. 

Zonder titel 042

Zonder titel 042

2019

Mijn nieuwste schilderij van 2019. Vrij abstract met acrylverf verdikt met marmerpoeder en met paletmes opgebracht.

Zonder titel 041

Zonder titel 041

2018

Nadat ik de eerste laag verf op het doek had gedaan, heb ik schelpenzand erop gestrooid om een ruwe oppervlakte te krijgen. Vervolgens heb ik met spuitflesjes met verdunde verf over het schilderij gewerkt.

Zonder titel 037

Zonder titel 037

2018

Hier heb ik heerlijk met mijn hand en vingers gewerkt, waardoor het een expressief schilderij is geworden.

Zonder titel 036

Zonder titel 036

2018

Dit schilderij kent vele lagen. Eerst ben ik met een structuurpasta van gesso en schelpenzand over het doek gegaan. Toen de eerste laag, maar de kleuren pasten niet bij mij en heb ik er dus weer overheen geschilderd. Met paletmes afgemaakt. De zijkanten zij meegeschilderd Kleuren zijn turqoise, rood, raw umber en okergeel en lichtgeel.

Zonder titel 032

Zonder titel 032

2018

Soms begin je met een schilderij en wordt het helemaal anders, gewoon omdat emoties ook veranderen.. Zoals ook met dit abstracte schilderij. Via een omweg kwam ik tot deze compositie. Met kwast en paletmes geschilderd. 

Zonder titel 031

Zonder titel 031

2018

Het duurde even voordat ik wist wat ik met het schilderij moest doen. Ik had de vlakken erop geschilderd, maar er miste nog iets, wat wist ik een tijd niet. Toen ineens begon ik met droge penseel in de natte verf te poetsen en ziedaar, een kleurrijk schilderij.

Zonder titel 028

Zonder titel 028

2018

Dit schilderij met warm rood en geel is geheel geschilderd met mijn vingers. 

Zonder titel 026

Zonder titel 026

2018

Mijn eerste schilderij in 2018! Vrij abstract met kwast en paletmes geschilderd. De kleuren zijn turqoise, okergeel,  blauw en rood. Zijkanten meegeschilderd.

Zonder titel 022 (verkocht)

Zonder titel 022 (verkocht)

2017

Dit tweeluik is gemaakt naar Armando. Zijn schilderijen in het Museum Oud Amelisweerd, Bunnik, inspireerden mij tot het maken van deze twee. In het linkergedeelte heeft verdriet en de verwonding de overhand, in het rechtergedeelte komt er licht in de situatie en zal uiteindelijk zegevieren.

Zonder titel 004

Zonder titel 004

2016

Dit schilderij is gemaakt met schelpenzand en verdunde acrylverf. Daartussen zijn stukken aluminiumfolie geplakt wat het idee van een kosmos geeft.